26. 12. 2023

Miten valita oikeat hoivatilan kalusteet? – TILAn asiantuntijoiden vinkit

TILA: Projektisisustuksen asiantuntijat paljastavat vinkit oikeiden hoivatilankalusteiden valintaan

Projektisisustamiseen erikoistunut perheyhtiö TILA on auttanut asiakkaitaan löytämään sopivimmat kalusteet jo 28 vuoden ajan. Mutta miten valita oikeat kalusteet hoivatiloihin, kuten hoivakoteihin, sairaaloihin tai vanhainkoteihin? Tässä artikkelissa TILAn asiantuntijat paljastavat vinkit oikeiden hoivatilankalusteiden valintaan.

Tilankäytön optimointi

Hoivatilat asettavat erityisiä vaatimuksia kalusteiden valinnalle, sillä niiden tulee olla sekä toiminnallisia että mukavia käyttää. Ensimmäisessä vaiheessa onkin tärkeää arvioida tilan tarkoitus ja miten kalusteet parhaiten palvelevat hoiva-alan tarpeita. Esimerkiksi hoivakotien yhteistiloissa, kuten ruokailu- tai oleskelutiloissa, kalusteet tulisi valita monikäyttöisiksi ja kestäviksi.

Tilan optimaalinen hyödyntäminen on toinen tärkeä tekijä hoivatilan kalustevalinnoissa. Kapeat ja modulaariset kalusteet voivat olla hyvä valinta, kun halutaan luoda tilan tuntua ja helppoutta liikkumiseen. Esimerkiksi huonekalut, jotka voi liittää yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi tai jakaa erillisiksi osiksi tarpeen mukaan, tarjoavat joustavuutta huoneiden eri käyttötarkoituksia varten. Lisäksi kannattaa huomioida, että kalusteet mahdollistavat esteettömän kulkemisen erilaisten avustavien laitteiden kanssa, kuten pyörätuolien tai kävelytukien kanssa.

Turvallisuus ja kestävyys

Hoivatilojen kalusteiden tulee myös olla turvallisia ja kestäviä. Turvalliset kalusteet minimisoivat vahinko- ja loukkaantumisriskit, kun taas kestävät kalusteet säästävät pitkän tähtäimen kustannuksia.

Valitse kalusteet, jotka ovat helppoja puhdistaa ja desinfioida. Hoivatiloissa hygienian merkitys on suuri, joten kalusteiden tulee olla materiaaleiltaan kestäviä ja hyvin pestäviä. Esimerkiksi antibakteeriset pintamateriaalit ja vesipestävät verhoilukankaat ovat hyviä valintoja.

Turvallisuuden kannalta kalusteissa tulisi huomioida myös ergonomia. Ergonomiset kalusteet edistävät sekä hoitajien että hoidettavien hyvinvointia ja vähentävät rasitusta keholle esimerkiksi oikeanlaisella istuin- tai nousemisavulla. Lisäksi kannattaa varmistaa, että kalusteet täyttävät kaikki turvallisuusstandardit, kuten paloturvallisuusvaatimukset.

Esteettömyys ja viihtyvyys

Hoivatilojen kalusteiden valinnassa on tärkeää huomioida myös esteettömyys ja viihtyvyys. Värivalinnat voivat vaikuttaa merkittävästi hoidettavien mielialaan ja viihtyvyyteen. Vaaleat ja rauhalliset sävyt luovat usein miellyttävämmän ilmapiirin hoitotiloihin. Samoin valoisuus ja hyvä akustiikka ovat tärkeitä tekijöitä hoivatilojen viihtyisyyden kannalta.

Varmista, että kalusteet ovat helppokäyttöisiä ja turvallisia hoidettaville. Esimerkiksi säädettävät vuoteet tai tuolit voivat tarjota mukavuutta ja helpottaa hoitajien työtä. Lisäksi kannattaa hankkia riittävästi säilytystilaa tarvikkeille ja henkilökohtaisille esineille, mikä auttaa pitämään hoivatilan järjestyksessä ja siistinä.

TILA, Suomen johtava projektisisustuksen asiantuntija, on sitoutunut auttamaan hoiva-alan toimijoita löytämään juuri oikeat kalusteet jokaiseen projektiin. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita eurooppalaisia toimisto- ja designkalusteita sekä valaisimia ja akustiikkatuotteita, jotka täyttävät myös hoivatilojen vaatimukset. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kerro meille tarpeistasi, niin autamme sinua luomaan viihtyisän ja toimivan hoivatilan kalusteiden avulla.

Related Articles

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.